Om toch deze vraag hopelijk voor eens en altijd uit de lucht te halen probeer ik hem hier kort te beantwoorden.

READY – SET – GO

die 3 stappen dat is wat we doen voor (toekomstige) ondernemers. Wat ik nu ga vertellen is vanuit het gezichtspunt van een starter maar kan als je het goed, leest ook, gelden voor een ondernemer met al jaren ervaring. Alles start met de vraag ben ik wel ondernemer of ben ik slechts ondernemend. Wezenlijk verschil in onze ogen maar voor vele niet.

Ready,

houd dus in beginsel in ben je wel ondernemer, ben je bereid en snap je dat je (financiële) risico’s aan gaat! Heeft je onderneming, idee, innovatie wel kans van slagen. Vele stellen zich de vraag niet eens laat staan dat er onderzoek naar is gedaan. Maar de eerste vraag zal gaan zijn heb je wel middelen om te starten!
Al deze vragen zijn producten/ diensten die Profitz aanbiedt. Producten kunnen zijn Workshops, coaching sessies, validatie van je idee en advies. Eerlijk, recht door zee en soms bikkelhard.

Set,

het startblok maar om een wereldprestatie neer te zetten moet alles kloppen. Je bent klaar om te ondernemen, echter hier komen dingen bij kijken als uitgebreid marktonderzoek, research naar je concurrenten, opstellen van een businessplan en aanvraag opstellen voor financieringen. Om op het laatste in te haken er zijn zoveel verschillende financieringsvormen dat je hier als leek geen wijs uit komt. Bancair, crowdfunding, business angels, VC’s maar ook familie echter het begint bij jezelf. Zonder eigen vermogen wordt het verdomd moeilijk om een bedrijf te starten.

GO,

het hebben van alle bagage om die wereldprestatie neer te zetten lukt niet alleen. Een mooie anekdote is dat we op het hoofdkantoor van de ABN in Rotterdam met een jonge ondernemer zaten voor de financiering van een overname van een groot sportcentrum in Rotterdam. De accountmanager staat op en geeft onze relatie een hand en feliciteert hem met het verkrijgen van de financiering. Wat denk je…….., hij trekt helemaal WIT weg! Want wat nu. Hoe ga ik alles waarmaken wat we hebben voorbereid, welke stappen moet ik maken en vooral in welke volgorde. Hoe controleer ik dat ik op prognose blijf etc.

Dit is in een notendop wat Profitz doet, we mogen ons expert noemen in de Sport-, Wellness- en Leisurebranche maar doen dit ook voor ondernemers buiten deze driehoek.
Doen we al deze facetten altijd totaal, Nee zie het net als de Tour de France we kunnen gaan voor de eindzege in het klassement of gaan voor een etappewinst.Het zijn dus net Legoblokken, wat je nodig hebt gebruik je en wij maken het passend voor jouw vraag.
Sterke partners om ons heen versterken onze dienstverlening waardoor we heel flexibel zijn en altijd onze klant en zijn vraag centraal stellen.
Mocht je na het lezen van dit stuk nog vragen hebben maak vrijblijvend een afspraak maar nog beter als je nu denkt Profitz heb ik nodig onze deur staat altijd open.

Als uitsmijter

Onze glazen bol is kapot gevallen en we kunnen niet in de toekomst kijken, maar met Profitz heb je toch het idee dat jek weet wat na de volgende bocht komt.
Verantwoord en voorbereid ondernemen, en vooral succesvol zijn
Bart Rovers.