+31 (0)6 52 65 57 83 info@profitz.nl

Over ons

Bart Rovers

Expertise
Markt Analyse
Concurrentie Analyse
Interim Management
Coaching

T: 06 52 65 57 83
E: bart@profitz.nl

Diep verscholen in de jungle van Peru, tussen steile bergen en hoge toppen, nabij de woeste Vilcanota-rivier, ligt op een hoogte van circa 2400 m Machu Picchu, de stad van de Inca’s. Mijn droomreis is een meerdaagse trektocht door het tropisch regenwoud, naar deze moeilijk bereikbare stad die zich letterlijk in de wolken bevindt. Deze tocht is op zijn zachtst gezegd een uitdaging, een reis die je niet kunt maken zonder een gedegen plan. Maar ondanks een grondige voorbereiding zal tijdens deze reis ook steeds weer een beroep worden gedaan op mijn improvisatie- en doorzettingsvermogen.

Ook mijn ondernemersleven lijkt nog het meest op een ontdekkingsreis. Al op 21-jarige leeftijd, net van school, realiseerde ik me dat mijn werk als fitnessinstructeur en badmeester niet mijn eindbestemming zou zijn. Het was het begin van een interessante ontdekkingsreis langs verschillende mooie plekken en inspirerende ervaringen. Zo was ik general manager van Sportcentrum Eersel, interimmanager bij Libema, eigenaar van meerdere sportscholen en general manager van SpaPuur en SpaSense. Uiteindelijk leidde dit tot mijn huidige bestemming: Profitz. De rode draad die al deze ervaringen verbindt is mijn visie op ondernemen. Daarbij gaat het mij vooral om uitdagingen aangaan, ontdekken, organiseren, groei, verandering, hands-on mentaliteit en doorzetten. Be Brave, Take Risks. Nothing can substitute Experience. – Paulo Coelho

Johan de Rooij

Expertise
Financiering
Businessplannen
Dashboarding
Big Data

T: 06 14 61 75 24
E: johan@profitz.nl

Reizen gaat bij mij niet om het bereiken van de bestemming. Sterker nog, er is geen definitieve eindbestemming. Steeds opnieuw volgt er een bocht. Op het moment dat je die voorbijgaat, geniet je van het uitzicht maar zie je al direct de volgende bocht. De inspanning om samen de juiste weg te vinden en steeds weer te kunnen genieten van de prachtige vergezichten maakt de reis zelf het mooiste. Zo blijft ook de ultieme werkelijkheid veranderen.

Er komt steeds een laag bij. Het verhaal wordt completer en mooier. Ik ben gefascineerd door het podium waarop onze werkelijkheid zich afspeelt. Daarom ben ik veel bezig met theoretische natuurkunde. Door de natuurkundige verschijnselen waar te nemen krijg je (een beetje) een idee hoe de werkelijkheid in elkaar zit en hoe het werkt. En dat geldt ook voor je bedrijfsomstandigheden. Je weet meer dan je denkt, maar daarvoor moet je de verschillende onderdelen die samen het probleem of de uitdaging vormen ‘uit elkaar knopen’. Door op deze manier naar de wereld te kijken, kan ik zowel startende als meer ervaren ondernemers verder helpen. Mijn bedrijfskundige achtergrond en 30 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer en adviseur, helpen daar natuurlijk ook bij.